Zašto je za djecu važno da se igraju sama?

Kada se djeca igraju sama, uče mnoge vrijedne lekcije koje će nositi sa sobom cijeli život. Samostalna igra pomaže da postanu dobro zaokružene osobe koje su sretne bilo da su u malim grupama, velikoj gužvi ili sami.

Uči ih kako da se sama zabave

Djeca koja se sama igraju uče se sama zabavljati. Za svoju sreću i zabavu ne računaju na druge. Kako vaša djeca rastu, shvaćaju da neće uvijek imati nekoga uz sebe u svakom trenutku. Oni će biti samouvjereniji i zadovoljniji pojedinci.

Potiče maštu

Možda već osjećate da je vaše dijete puno mašte. Samo pričekajte dok se ne odmaknete i pustite da se samo igra. Samo vrijeme će izvući super heroje, princeze i druge situacije u igri koje ne biste vidjeli da se ne igraju sami. Brzo će razmišljati na nogama i njihova će kreativnost zablistati.

Razvija društvenu neovisnost

Samostalna igra kod djece razvija snažan osjećaj neovisnosti. Ne moraju stalno biti u blizini druge osobe ili grupe ljudi. Ova društvena neovisnost pomoći će im da se osjećaju ugodno u svakoj situaciji..

Potiče smirenost

Samostalna igra donosi osjećaj smirenosti i podiže njihovo raspoloženje na drugu razinu dok se mirno igraju sa svojim igračkama.