Trendovi igračaka za 2024.

Ulaskom u 2024., svijet igračaka će donijeti obilje novih i uzbudljivih trendova, s mnoštvom kategorija koje zaokupljaju maštu djece i roditelja. Evo što nas očekuje u ovoj godini:

1. Edukativne Igračke koje kombiniraju zabavu i učenje i dalje su kamen temeljac tržišta igračaka. U 2024. edukativne igračke poprimit će nove oblike i primjene, uključit će djecu u širok raspon predmeta, od povijesti i geografije do umjetnosti i glazbe. Ove igračke potiču istraživanje i otkrivanje, čineći učenje ugodnim putovanjem.

2. STEM igračke (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika) STEM igračke su u porastu već nekoliko godina, a očekuje se da će 2024. zadržati svoju popularnost. Ove igračke nadilaze puku zabavu, nudeći djeci mogućnost učenja i bavljenja temeljnim znanstvenim i tehničkim konceptima. Od kompleta za robotiku do kompleta za kemiju i igara za programiranje, STEM igračke potiču kritičko razmišljanje, rješavanje problema i kreativnost.

3. Interaktivne elektroničke igračke Interaktivne elektroničke igračke u modi su 2024. Ove igračke uključuju tehnologiju koja privlači i zabavlja. Bilo da se radi o interaktivnim kućnim ljubimcima koji reagiraju na dodir i glasovne naredbe ili inovativnim igrama koje spajaju fizičku i digitalnu igru, ove su igračke osmišljene kako bi očarale mlade umove u digitalnom dobu. Nude višeosjetilno iskustvo koje potiče kreativnost i istraživanje.

4. Održive i zelene igračke Održivost je postala vodeći princip u mnogim industrijama, a svijet igračaka nije iznimka. Zelene igračke, izrađene od recikliranih materijala ili dizajnirane prema ekološkim načelima, sve su popularnije. Roditelji traže proizvode koji ne samo da pružaju radost, već i doprinose boljem okolišu. U 2024. očekujte sve veći izbor igračaka koje se pridržavaju održivih praksi, kako u proizvodnji tako i u pakiranju.

Baltazar Didaktika nudi široki asortiman rekvizita i igračaka u skladu s tržišnim trendovima i potrebama djece. Ponudu provjerite u našem web shopu!