Važnost grupne igre za djecu

Nije tajna da djeca uče kroz igru. Grupne igre tome dodaju još jednu dimenziju pomažući djeci da razviju temeljne vještine koje im ostaju do kraja života. Grupne igre nisu samo obrazovne, već i zabavne, otvaraju svijet zabave i učenja koji je dostupan svoj djeci. Evo zašto su grupne igre dobre za djecu:

Razvijaju vještine timskog rada

To uključuje komunikaciju, slaganje s drugima, zajednički rad prema zajedničkom cilju, uvažavanje učinka drugih i učenje kako primati pohvale. Grupne igre usađuju sve te stvari u djecu dok se zajedno zabavljaju. Rad u timu često zahtijeva stavljanje potreba suigrača ispred vlastitih kako biste postigli cilj, a grupne igre omogućuju djetetu da iskusi dobrobiti njihove žrtve.

Razvijaju socijalne vještine

Grupne igre dobar su način poučavanja društvenim vještinama. Uče o izmjenjivanju, ponašanju i dijeljenju. Djeca uče važnost ljubaznosti i doživljavaju kakav je osjećaj primati ljubaznost od drugih. Društvene interakcije ugrađene su u igre i odvijaju se prirodno, što dovodi do toga da djeca uče kroz iskustvo. Grupne igre nude priliku naučiti kako graciozno gubiti, što se može smatrati jednako važnim kao i pobjeda.

Pokreću djecu

Grupne igre često su aktivne i dižu djecu s kauča. Dok se kreću i igraju, razvijaju grubu i finu motoriku. Većina igara nudi fizičke izazove koji djeci daju savršeno mjesto za iskorištavanje viška energije zbog koje bi im bilo teško mirno sjediti i koncentrirati se na satu. Grupne igre mogu djetetu usaditi doživotnu ljubav prema kretanju što će mu pomoći da razvije aktivan životni stil dok prolazi kroz tinejdžerske godine i u odraslu dob.

Potiču stvaranje prijateljstava

Ljudi su stvoreni za druženje. Igra s grupom vršnjaka stvara priliku da se djeca zajedno smiju. Daju djeci zajednička iskustva koja potiču veze koje se lako pretvaraju u prijateljstva. Biti u istom timu omogućuje im da otkriju snagu u prijateljstvu i učvršćuje činjenicu da smo bolji zajedno.

Pomažu djeci da se usredotoče

Jedna od prednosti grupnih igara je kako stimuliraju djetetov um i izoštravaju njegovu sposobnost da se usredotoče. Igranje s prijateljima zaokuplja njihovu pažnju i omogućuje im da privremeno skrenu misli sa školskih obaveza, osjećaja umora ili drugih briga. Sposobnost smirivanja smetnji i fokusiranja na trenutak važna je vještina koja će pridonijeti njihovom uspjehu u mnogim područjima života.

Baltazar Didaktika nudi široki asortiman rekvizita i igračaka koje idealnih za grupnu igru. Ponudu provjerite u našem web shopu!