Što je Montessori pristup?

Već više od stoljeća, pristup usmjeren na djecu koji je dr. Maria Montessori, talijanska liječnica, razvila za obrazovanje djece, transformira škole i vrtiće diljem svijeta.

Čim uđete u učionicu, znate da se sprema nešto drugačije. Montessori učionice su odmah prepoznatljive. Vidjet ćete djecu kako rade samostalno i u grupama, često s posebno dizajniranim materijalima za učenje, duboko angažirana u svom poslu s poštovanje prema sebi i okolini.

Montessori metoda potiče samomotiviran rast djece i adolescenata u svim područjima njihova razvoja – kognitivnom, emocionalnom, socijalnom i fizičkom.

Montessori učitelji organiziraju svoje učionice kako bi promovirali sigurno, neovisno istraživanje i učenje, često kroz praktične aktivnosti i lekcije. Učeći u prostoru koji potiče njihovu prirodnu znatiželju, djeca će osjetiti slobodu da istražuju i uče o svijetu oko sebe.

Baltazar Didaktika u svojoj ponudi ima niz proizvoda koji s u skladu s Montessori pristupom učenju. Za više informacija provjerite naš web shop!